Sivut

Loppulan syksyä 2024


Kesä kyllä jatkuu vielä ainakin säiden puolesta. Parit ahkerat talkoot on jo keretty pitämään: heiniä seipäille, taloa maalattu ym ym.

Kahvila on avoinna koko syksyn viikonloppuisin klo 12 – 17. Syyskuun alussa piha-alueella tehdään parannustöitä, mutta kahvilan aukioloaikoihin sillä ei ole merkitystä. Kannattaa seurata ilmoittelua elokuun aukioloajoista, jotka päivitetään Google Mapsiin hakukoneeseen sekä somekanaville:
https://www.facebook.com/naturestfinland
https://www.instagram.com/naturest_finland/

Lauantaina 31.8. juhlistetaan Suomen luonnonpäivää monenlaisen ohjelman merkeissä. Tarjolla on Oulun sieniseuran opastusta ja sieninäyttely, livemusiikkia sekä kirppari. Kahvila palvelee pitkälle iltaan. Halutessasi voit yöpyä alueella omassa teltassa tai riippumatossa.
Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Loppulan Ystävät ry sekä Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys.

Elo-syyskuun taiteilijana on Tuisku Koskela
, jonka luontoaiheinen näyttely avautui sunnuntaina 11.8. Näyttely on avoinna 8.9. saakka

Lauantaina 12.10. virittelemme yhteislaulun muusikko Ari Vaalamon johdolla uuden reitistön kunniaksi.

Syksyn aikana Loppulan ladolle valmistuu yhteisöllinen taideteos taiteilija Satu Suvannon johdolla. Projektista vastaa Maaseudun Sivistysliiton Kulttuurimatkailureitti -hanke, joka on osa Oulu 2026 kulttuuripääkaupunki kokonaisuutta.

Syksyn odotetuin juttu on luonnollisesti Sanginjoen luonnonsuojelualueen reitistöjen valmistuminen syyskuun aikana. Jo sitä ennen Sanginjoen metsät kutsuvat marjastamaan ja sienestämään sekä tutustumaan kahvilan tarjontaan!