Loppulassa hommat etenee: remonttia, rahankeruuta ja täyttä toimintaa!

Ihanan ja touhukkaan yrittäjämme Naturestin Ritan hoitama luontokahvila toimii täysillä ja on avoinna joka viikonloppu la ja su klo 12–17 ja samoin myös Helatorstaina

Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piirin Kevättuulen polku -rastirata tarjoaa koko viikon 6.-12.5. omatoimista luontopuuhaa lapsille ja aikuisille. Kahvilassa myös mm lasten Kevätseuranta -kortteja ja materiaalia.

Tiistaina 21.5. klo 18–20.30 on mieltä kiehtova Kantelemeditaatio -tapahtuma.

Kesäkuussa näillä näkymin luontokahvila on avoinna joka päivä. Lisäksi – HUOMIO, HUOMIO – Naturest järjestää kolme lasten luontoleiriä: päiväleirit 3.–4. ja 5.–6.6. klo 9–16 ja yönylileiri 10.–11.6.  (Katso linkeistä tarkempia tietoja.)

Metsähallituksen urakkakin edistyy. Toukokuun loppuun meille on luvattu viimein se kunnollinen esteetön WC ja myös Loppulan parkkialue ja lähimmät reitit taukorakenteineen alkavat valmistua kesäksi. 

Tällä hetkellä Loppulan pihalla on melkoinen kelirikko. Jotta jatkossa siltä sekä turhan tiheään tarvitulta viemärikaivon tyhjennykseltä ja talvella tosi kalliiksi tulleelta sähkölämmitykseltä vältyttäisiin, pitäisi kesällä saada toteutettua kolme tärkeää ja kohtuullisen kallista remonttivaihetta: Maalämpöjärjestelmän loppuun saattaminen, harmaavesien imeytyskenttä ja pihateiden kunnostus. Yritämme saada näihin toki rahoitusta, mutta pakollisen omarahoitusosuuden hankkimiseksi meillä on käynnissä pienkeräys. Pienetkin avustukset sinne ovat tervetulleita ja tulevat hyvään tarpeeseen. Katso [täältä] tarkemmat ohjeet osallistumisesta. 

Jos et pysty osallistumaan keräykseen, niin tule ainakin käymään kahvilla ja Sanginjoen metsissä retkellä! Ja tervetuloa myös jäseneksi!